O NAS

Jako refektarz domu królewskiego w Wigrach od wielu lat specjalizujemy się w tradycyjnej polskiej kuchni, aktualny szef kuchni specjalizuje się również w przystępnej dla gościa kuchni europejskiej. Wkroczyliśmy na rynek cateringowy ponieważ jesteśmy w stanie dopasować się do Twoich potrzeb, z podejściem do stworzenia menu skrojonego na miarę (również wegetariańskiego i wegańskiego). Zaaranżujemy dla Ciebie wystrój stołów, ponieważ kompleksowo zajmujemy się obsługą naszych gości. Jesteśmy otwarci na życzenia klientów w każdych warunkach, niezależnie od miejsca czy presji czasu. Ponadto do Twojego użytku udostępnimy na życzenie:

  •  salę konferencyjną z zapleczem multimedialnym (pojemność sali: 80 osób)
  •  salę restauracyjną (pojemność sali 80 osób)
  •  70 miejsc noclegowych w malowniczym miejscu nad jeziorem Wigry
  •  obszerny parking
  •  możliwość organizacji warsztatów kulinarnych, eventów, szkoleń oraz degustacji
  •  miejsce na ognisko oraz grill wraz z zadaszoną przestrzenią
  •  całodzienne wyżywienie

Wyróżnia nas indywidualne podejście do zleceń, pełne zaangażowanie, doświadczony zespoł kuchenny. Dbamy również o to, by nasza obsługa była zarówno niezwykle taktowna jak i zorganizowana. 

KONTAKT

  • email: refektarz@wigry.pro
  • tel. +48 789 190 068

 

NASZA OFERTA KATERINGOWA

Nasza pozycja kateringowa obejmuje szeroki wachlarz dań w trakcie przerw kawowych czy bankietów. Proponujemy między innymi:

Przerwy kawowe:

  • Kawa (parzona w profesjonalnych ekspresach przelewowych)
  •  Herbata
  •  3 rodzaje soków (jabłko, pomarańcz, czarna porzeczka)
  •  woda
  •  foremki z kruchego ciasta z kremem i owocami
  •  sernik baskijski podany na papilotach
  •  szarlotka w aromacie cynamonu
  •  2 rodzaje placka drożdżowego
  •  mus czekoladowy
  •  kanapeczki bankietowe
  •  patera owoców

Przykładowe menu zimnych przekąsek:

  • pasztet z dziczyzny muśnięty żurawiną i chipsem
  • śliwki pieczone w boczku podane na ciemnym pieczywie
  • roladki z papryki i ogórka owiniętych serem
  • mini sałatki (grecka, cezar)
  • formy z kruchego ciasta nadziewane zestawem past warzywnych, mięsnych, rybnych
  • paluszki ze świeżych warzyw w towarzystwie świeżego hummusu
  • drobne pulpeciki nadziewane winogronami
  • roladki ze schabu nadziewane serem i szpinakiem

Przykładowe dodatki:

  • chrupiące bagietki, ciemny chleb, focaccia
  • smarowidła: masło ziołowe, pasta z suszonych pomidorów, krem z zielonego groszku, tapenada oliwkowa
  • jadalne ozdoby

Przykładowy bufet ciepły:

  • Naleśniki z twarogiem oblane pomarańczowym karmelem
  • Regionalne farszynki podane z jogurtowym sosem i soczewiaki oblane zesmażaną cebulką
  • Lin w śmietanowym sosie w aromacie kopru z gotowanymi ziemniakami
  • Roladki z kurczaka podane w kurkowym sosie na śmietanie i białym winie
  • Grillowany ser halloumi w towarzystwie ananasa ze słodko-kwaśnym sosem
  • Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie gruszki i sera lazur

Przykładowe dodatki:

  • zestaw świeżych sałatek i surówek
  • ziemniaki w dowolnie formie, domowe kopytka
  • kasze, ryże, makarony
  • grillowane warzywa

 

KONTAKT

FUNDACJA WIGRY PRO
Wigry 11, 16-402 Suwałki
NIP 8442355690

  • email: refektarz@wigry.pro
  • tel. +48 789 190 068