O NAS
Jako refektarz domu królewskiego w Wigrach od wielu lat specjalizujemy się w tradycyjnej polskiej kuchni, aktualny szef kuchni specjalizuje się również w przystępnej dla gościa kuchni europejskiej. Wkroczyliśmy na rynek cateringowy ponieważ jesteśmy w stanie dopasować się do Twoich potrzeb, z podejściem do stworzenia menu skrojonego na miarę (również wegetariańskiego i wegańskiego). Zaaranżujemy dla Ciebie wystrój stołów, ponieważ kompleksowo zajmujemy się obsługą naszych gości. Jesteśmy otwarci na życzenia klientów w każdych warunkach, niezależnie od miejsca czy presji czasu. Ponadto do Twojego użytku udostępnimy na życzenie:
- salę konferencyjną z zapleczem multimedialnym (pojemność sali: 80 osób)
- salę restauracyjną (pojemność sali 80 osób)
- 70 miejsc noclegowych w malowniczym miejscu nad jeziorem Wigry
- obszerny parking
- możliwość organizacji warsztatów kulinarnych, eventów, szkoleń oraz degustacji
- miejsce na ognisko oraz grill wraz z zadaszoną przestrzenią
- całodzienne wyżywienie
Wyróżnia nas indywidualne podejście do zleceń, pełne zaangażowanie, doświadczony zespoł kuchenny. Dbamy również o to, by nasza obsługa była zarówno niezwykle taktowna jak i zorganizowana.
KONTAKT
- email: refektarz@wigry.pro
- tel. +48 789 190 068
NASZA OFERTA KATERINGOWA
Nasza pozycja kateringowa obejmuje szeroki wachlarz dań w trakcie przerw kawowych czy bankietów. Proponujemy między innymi:
Przerwy kawowe:
- Kawa (parzona w profesjonalnych ekspresach przelewowych)
- Herbata
- 3 rodzaje soków (jabłko, pomarańcz, czarna porzeczka)
- woda
- foremki z kruchego ciasta z kremem i owocami
- sernik baskijski podany na papilotach
- szarlotka w aromacie cynamonu
- 2 rodzaje placka drożdżowego
- mus czekoladowy
- kanapeczki bankietowe
- patera owoców
Przykładowe menu zimnych przekąsek:
- pasztet z dziczyzny muśnięty żurawiną i chipsem
- śliwki pieczone w boczku podane na ciemnym pieczywie
- roladki z papryki i ogórka owiniętych serem
- mini sałatki (grecka, cezar)
- formy z kruchego ciasta nadziewane zestawem past warzywnych, mięsnych, rybnych
- paluszki ze świeżych warzyw w towarzystwie świeżego hummusu
- drobne pulpeciki nadziewane winogronami
- roladki ze schabu nadziewane serem i szpinakiem
Przykładowe dodatki:
- chrupiące bagietki, ciemny chleb, focaccia
- smarowidła: masło ziołowe, pasta z suszonych pomidorów, krem z zielonego groszku, tapenada oliwkowa
- jadalne ozdoby
Przykładowy bufet ciepły:
- Naleśniki z twarogiem oblane pomarańczowym karmelem
- Regionalne farszynki podane z jogurtowym sosem i soczewiaki oblane zesmażaną cebulką
- Lin w śmietanowym sosie w aromacie kopru z gotowanymi ziemniakami
- Roladki z kurczaka podane w kurkowym sosie na śmietanie i białym winie
- Grillowany ser halloumi w towarzystwie ananasa ze słodko-kwaśnym sosem
- Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie gruszki i sera lazur
Przykładowe dodatki:
- zestaw świeżych sałatek i surówek
- ziemniaki w dowolnie formie, domowe kopytka
- kasze, ryże, makarony
- grillowane warzywa
KONTAKT
FUNDACJA WIGRY PRO
Wigry 11, 16-402 Suwałki
NIP 8442355690
- email: refektarz@wigry.pro
- tel. +48 789 190 068