Pokamedulski Klasztor w Wigrach kusi tradycyjnymi potrawami
Wigierska kuchnia nagrywa przepisy na regionalne dania i umieszcza je w sieci. Do tej pory ukazały się cztery odcinki z przepisami na zupę rybną, farszynki, podpłomyki z warzywami i chlebki z soczewicą.
Klasztor w Wigrach od lat przyciąga malowniczym położeniem, unikalną architekturą i bogatą historią. Jednak coraz odważniej kusi też wyjątkową kuchnią.
W klasztorze wigierskim gotują i pokazują to w internecie. Na kanale “Wigierskie Przysmaki” ukazały się już przepisy na zupę rybną, farszynki, podpłomyki z warzywami i chlebki z soczewicą.
Kanał promujący wigierskie dania ruszył nieprzypadkowo teraz. W czerwcu minie 20 lat od wizyty w tym miejscu papieża Polaka.
Przepisy na kamedulskie dania pojawiają się w każdy wtorek na kanale internetowym “Wigierskie Przysmaki”.
ZOBACZ NAGRANIE:
Źródło:Obiektyw TVP Białystok