Pokamedulski Klasztor w Wigrach kusi tradycyjnymi potrawami

Wigierska kuchnia nagrywa przepisy na regionalne dania i umieszcza je w sieci. Do tej pory ukazały się cztery odcinki z przepisami na zupę rybną, farszynki, podpłomyki z warzywami i chlebki z soczewicą.

Klasztor w Wigrach od lat przyciąga malowniczym położeniem, unikalną architekturą i bogatą historią. Jednak coraz odważniej kusi też wyjątkową kuchnią. 

W klasztorze wigierskim gotują i pokazują to w internecie. Na kanale “Wigierskie Przysmaki” ukazały się już przepisy na zupę rybną, farszynki, podpłomyki z warzywami i chlebki z soczewicą. 

Kanał promujący wigierskie dania ruszył nieprzypadkowo teraz. W czerwcu minie 20 lat od wizyty w tym miejscu papieża Polaka. 

Przepisy na kamedulskie dania pojawiają się w każdy wtorek na kanale internetowym “Wigierskie Przysmaki”.

ZOBACZ NAGRANIE:

https://bialystok.tvp.pl/41192910/pokamedulski-klasztor-w-wigrach-kusi-tradycyjnymi-potrawami?fbclid=IwAR2l9myAy9M_UNPLBXa4Ewt8iTGkB6-VD6CNC-hkiaHhkqAhkkG2op-86pk

Źródło:Obiektyw TVP Białystok